Black Diamond Phosphorus

275,005.000,00

Fosfor noksanlığı bitkinin en çok generatif yönden zarar görmesine neden olur. Fosfor noksanlığı kendini öncelikle yaşlı yapraklarda gösterir (mobildir). Yapraklar noksanlık durumunda önce koyu yeşile, sonra mavi yeşile ve daha sonrada kırmızı ve kırmızı-mor bir görünüm sergiler. Fosfor, çiçeklenme biyolojisi, tohum oluşumu, enerji transferi (ATP), gen aktarımı (DNA) gibi konularda mutlak gereklidir.

Stok kodu: woo-polo Kategoriler: , Etiketler:

Açıklama

Fosforun Bitkideki Görevleri: Enerji transferi (ATP), şeker ve nişasta gibi maddelerin taşınması ve depolanmasında etkilidir. Nükleik asitlerin (DNA) oluşumunda ve gen aktarımında görev alır. Çiçek ve meyve oluşumunda, kök gelişiminde önemlidir. Hücre bölünmesi ve yeni hücre oluşması için elzemdir. Meristem dokularım büyümesini düzenlemektedir.

Fosfor Noksanlık Belirtileri: Cansız, zayıf ve yumuk çiçek oluşumu. Yaprakların önce koyu yeşile, sonra mavi yeşile, ve daha sonrada kırmızı ve kırmızı-mor renge dönüşmesi (antosiyan birikimi). Köklerde zayıflama, cansızlık ve emici tüylerin yeterince oluşmaması. Sürgünlerde kısalma, incelme ve ipliksi gelişme, boğum aralarında daralma. Küçük ve şekilsiz meyve oluşumunun yanındaçekirdek sayısında azalma, çekirdek gelişim bozuklukları ve raf ömründe kısalmalara sebep olmaktadır.

Ürün sıvı ve konsantre bir formdadır. Sulandıralarak sprey şeklinde bitkilere uyğulandığı gibi sulama sistemleri ile (damlama ve yağmurlama) doğrudan toprağa veya gene bitki üzerine uygulaması yapılır.

BİTKİLER YAPRAKTAN UYGULAMA
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak 100-150 cc / 100 Litre suya
Marul Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar 100-150 cc / 100 Litre suya
Patates. Havuç. Soğan, Sarımsak ve Şeker Pancarı 100-150 cc / 100 Litre suya
Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt) Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne, Ayva, Muz ve Nar 100-150 cc / 100 Litre suya
Süs Bitkileri, Bağ ve Çilek 100-150 cc / 100 Litre suya
Zeytin, Antep Fıstığı, Badem, Fındık 100-150 cc / 100 Litre suya
Pamuk, Soya Fasülyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek, Ayçiçeği, Nohut, Bezelye, Fasulye, Buğday, Arpa, Çeltik ve Yulaf 100-150 cc / 100 Litre suya
Topraktan uygulama ise damlama gübreleri ile 2 LT/DA şeklinde 15 gün aralıklar ile ya da fosfor noksanlığı gözlemlendiği dönemlerde mutlaka kullanılmalıdır.

Garanti Edilen İçerik

Üre Azotu %3
Toplam Azot %3
Suda Çözünür Potasyum Oksit %20
Klor %0,1

BD Phosphorus Tescil Belgesi

Organik Tarım Sertifikası

Online Katalog

CAPTCHA Resmi

Bu spam önlememize yardımcı olur, teşekkürler.

Ek bilgi

Miktar

1 LT, 20 Adet 1 LT, 5 LT, 4 adet 5 LT, 20 LT, 10 Adet 20 LT Bidon, 20 Adet 20 LT Bidon, 50 Adet 20 LT Bidon, 100 Adet 20 LT Bidon, 200 Adet 20 LT Bidon, 500 Adet 20 LT Bidon