Sepetinizde ürün bulunmuyor.
Black Diamond Phosphorus
₺275,00 – ₺122.500,00
Fosfor noksanlığı bitkinin en çok generatif yönden zarar görmesine neden olur. Fosfor noksanlığı kendini öncelikle yaşlı yapraklarda gösterir (mobildir). Yapraklar noksanlık durumunda önce koyu yeşile, sonra mavi yeşile ve daha sonrada kırmızı ve kırmızı-mor bir görünüm sergiler. Fosfor, çiçeklenme biyolojisi, tohum oluşumu, enerji transferi (ATP), gen aktarımı (DNA) gibi konularda mutlak gereklidir.
Açıklama
Fosforun Bitkideki Görevleri: Enerji transferi (ATP), şeker ve nişasta gibi maddelerin taşınması ve depolanmasında etkilidir. Nükleik asitlerin (DNA) oluşumunda ve gen aktarımında görev alır. Çiçek ve meyve oluşumunda, kök gelişiminde önemlidir. Hücre bölünmesi ve yeni hücre oluşması için elzemdir. Meristem dokularım büyümesini düzenlemektedir.
Fosfor Noksanlık Belirtileri: Cansız, zayıf ve yumuk çiçek oluşumu. Yaprakların önce koyu yeşile, sonra mavi yeşile, ve daha sonrada kırmızı ve kırmızı-mor renge dönüşmesi (antosiyan birikimi). Köklerde zayıflama, cansızlık ve emici tüylerin yeterince oluşmaması. Sürgünlerde kısalma, incelme ve ipliksi gelişme, boğum aralarında daralma. Küçük ve şekilsiz meyve oluşumunun yanındaçekirdek sayısında azalma, çekirdek gelişim bozuklukları ve raf ömründe kısalmalara sebep olmaktadır.
Ürün sıvı ve konsantre bir formdadır. Sulandıralarak sprey şeklinde bitkilere uyğulandığı gibi sulama sistemleri ile (damlama ve yağmurlama) doğrudan toprağa veya gene bitki üzerine uygulaması yapılır.
BİTKİLER | YAPRAKTAN UYGULAMA |
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak | 100-150 cc / 100 Litre suya |
Marul Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar | 100-150 cc / 100 Litre suya |
Patates. Havuç. Soğan, Sarımsak ve Şeker Pancarı | 100-150 cc / 100 Litre suya |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt) Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne, Ayva, Muz ve Nar | 100-150 cc / 100 Litre suya |
Süs Bitkileri, Bağ ve Çilek | 100-150 cc / 100 Litre suya |
Zeytin, Antep Fıstığı, Badem, Fındık | 100-150 cc / 100 Litre suya |
Pamuk, Soya Fasülyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek, Ayçiçeği, Nohut, Bezelye, Fasulye, Buğday, Arpa, Çeltik ve Yulaf | 100-150 cc / 100 Litre suya |
Topraktan uygulama ise damlama gübreleri ile 2 LT/DA şeklinde 15 gün aralıklar ile ya da fosfor noksanlığı gözlemlendiği dönemlerde mutlaka kullanılmalıdır. |
BD Phosphorus Tescil Belgesi
phosphorus tescil
1 file(s) 1.60 MB
Ek bilgi
Miktar | 1 LT, 20 Adet 1 LT, 5 LT, 4 adet 5 LT, 20 LT, 10 Adet 20 LT Bidon, 20 Adet 20 LT Bidon, 50 Adet 20 LT Bidon, 100 Adet 20 LT Bidon, 200 Adet 20 LT Bidon, 500 Adet 20 LT Bidon |
---|