Black Diamond Kalsiyum

275,005.000,00

Black Diamond Kalsiyum gerekli olan önemli bir besin elementidir, olmadan bitkiler büyüyemez. Meyve ve yapraklara sağlanan yeterli miktarda kalsiyum düzgün bitki gelişimi ve ürün büyümesi, hasat ile depolanma esnalarında oluşabilecek Ca noksanlığından kaynaklanan bozuklukları gidermekiçin gereklidir. Kalsiyum değerli bir elementtir; nitratla birlikte yüksek kaliteli ürün ve verim artışı sağlar.

 

Açıklama

Black Diamond Kalsiyum Bitkideki Görevleri

Black Diamond Kalsiyum Hücreler arasında bulunur. Hücre duvarını güçlendirir. Hücre büyümesine ve uzamasına yardımcı olur. Hücre zarının geçirgenliğinde etkilidir. Normal bir çiçeklenme ve kök gelişimi için gereklidir. Nitratların alımına yardımcı olur. Bitkinin hastalıklara, kuraklığa ve strese dayanımını arttırır.

 Kalsiyum Noksanlık Belirtileri

İlk eksikliği genç yapraklarda ve sürgün uçlarında görülür. Genç yaprak kenarları kuruyarak ölür. Sürgün ucu büyümesi durur, sürgün uçlarında kuruma gözlenir. Domates, biber ve patlıcan da Uç yanıklığı (çiçek burnu çürüklüğü). Elma, armutda Mantarsı leke, acı benek. Şeker pancarı da Uç yanıklığı. Kereviz de Meyve içi kararması. Bürüksel lahanasında Meyve içi kahverengileşmesi. Bitki dokusu ve meyveler yumuşaktır, raf ve depo ömrü kısadır. Kök gelişimi zayıflar, köklerin dayanıklılığı azalır. Bitkinin hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığı azalır.

 Kalsiyum Alınımını Azaltan Koşullar

Yüksek oranda amonyum (NH4) azotu ile besleme. Toprakta su yetersizliği veya yüksek tuz konsantrasyonu. Yeni kök oluşumunu engelleyen, düşük sıcaklık ve yetersiz havalanma gibi koşullar. Düşük pH’lı topraklar. Organik topraklar veya fazla miktarda organik madde eklenen topraklar. Gübre ile fazla miktarda potasyum veya magnezyum verilmesi. Ürün sıvı ve konsantre bir formdadır. Sulandıralarak sprey şeklinde bitkilere uyğulandığı gibi sulama sistemleri ile (damlama ve yağmurlama) doğrudan toprağa veya gene bitki üzerine uygulaması yapılır.

BİTKİLER KULLANMA DÖNEMi ÖNERİLEN DOZ
Domates,Biber,Patlıcan,Hıyar Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Karpuz, Kavun, Kabak Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Çilek Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Bağ, Kivi Meyve tutumundan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Muz Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile)  DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Narenciye Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Kiraz, Vişne, Şeftali, Kayısı, Erik Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Elma, Armut, Ayva Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Zeytin Meyve tutumundan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Mısır, Ayçiçeği Bitki boyunun 20-25 cm olduğu dönemden itibaren. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Patates, Ş. Pancarı, Havuç Yumrular erik iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Buğday, Arpa, Çeltik Kardeşlenme döneminde. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile)
Pamuk Taraklanrna döneminde. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Fasülye, Nohut, Mercimek Bakla verim aşamasında. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık,Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Soğan, Sarımsak Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Yeşil Alanlar Tüm ürünlerde damlamadan 15 – 20 günde bir 1LT/da şeklinde YAPRAKTAN: : 100 – 150 cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)

Garanti Edilen İçerik

Toplam Azot %8
Nitrat Azotu %8
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit %14,4

BD Kalsiyum Tescil Belgesi

Organik Tarım Sertifikası

Online Katalog

CAPTCHA Resmi

Bu spam önlememize yardımcı olur, teşekkürler.

Ek bilgi

LİTRE

1 LT, 20 Adet 1 LT, 5 LT, 4 adet 5 LT, 20 LT, 10 Adet 20 LT Bidon, 20 Adet 20 LT Bidon, 50 Adet 20 LT Bidon, 100 Adet 20 LT Bidon