Ormin K Plus Potasyum Humat

% 100 Türk teknolojisi ve yerli hammadde ile üretilmiş Ormin K Plus Potasyum Humat. 33 Ülkede ihracaat lideridir ve ülkemizde ilk ve tek kullanılan spray dry teknolojisi ile üretilmiştir  

%100 Suda çözünür konsantre Humik ve Fulvik asitler içeren yüksek kalitede bir bitki büyüme stimulantı ve toprak düzenleyicisidir.

Organik Madde %70
Toplam Humik+Fulvik Asit %70
Suda Çözünür Potasyum %10
Maksimum Nem %20

Toprağı fiziksel, kimyasal ve biyoljik olarak düzenlemektedir. Fiziksel yararları .Toprağın yapısını düzelterek, kil mineralleriyle birleşip toprağı tanecikli bir yapıya getirir. Toprağın hava ve su geçirgenliğini artırır, gevşeklik ve işlenme özelliği yükselir ve topaklanma önlenir. Verimsiz olan killi toprakların parçalanmasını sağlar ve toprağı verimli hale getirir. Sıkışan toprağı engelleyerek, kabarık olmasını ve hava almasına yardımcı olur. .Toprağın havalanma özelliği arttığından, köklerin havalanmasını sağlar. Yorgun toprağın gençleşmesine yardımcı olur. .Hümik asit kendi ağırlığının yaklaşık 20 katı kadar su tutabildiğinden, toprağın su tutma özelliğini arttırır. .Su miktarını dengeler, bitkinin kuraklığa karşı direncini arttırır, kurak bölgelerde verimi yükseltir. Az suyla verimli bir sulama yapılmasını sağlar. .Tohum yatağı şartlarının uygun olmasına yardımcı olur. .Toprağın içindeki küçük parçacıkları birleştirip, topraktaki çatlamayı engeller ve erozyona engel olur. .Toprak rengini koyulaştırdığından, güneşten yararlanma özelliğini arttırır. Kimyasal yararları .Bazik ve asidik özellikleri olan toprakları nötralize eder. Fazla miktardaki kireç ve tuzluluk oranını giderir ve pH dengesini ayarlar. .Suda çözünen inorganik gübreleri köklerde tutar ve ihtiyaç oldukça serbest bırakır. Kök çevresinde olan besinlerin yıkanarak uzaklaşmalarına engel olur. Fazla gübreyi toprağa yavaş verdiğinden, devamlı verimli olan toprak yapısını sağlar. Fazla gübreleme nedeniyle oluşacak zararları engeller. .Toprakta katyon değişim  kapasitesini yüksek seviyeye çıkarır.Toprak parçacıklarının tuttuğu, bitkinin alamadığı besin maddelerini serbest hale getirerek, bitki tarafından kullanılmasını sağlar. .Kimyasal olarak aktiftir ve toprakta olan mineralleri, metalleri, organikleri çözünebilir ya da çözünemez kompleksler olarak oluşturma özelliğine sahiptir. Bu şekilde bitkilere gereken besinleri hazır bekletir. .Toprakta olan azotu arttırır, demir eksikliğinin giderilmesini sağlar. .Alkali ortamda toprakta bulunan metal oksitlerin iyonlarını kullanarak, organik metal kompleksler meydana getirir. .Toprakta olan kireç içindeki karbondioksiti serbest hale getirir, bunun fotosentezde kullanılmasını sağlar. .Toprakta bulunan izelementleri, potasyum, fosfor, azot, demir ve çinko gibi besinlerin bitkiler tarafından yüksek düzeyde emilimini sağlar. .Bitki gelişiminde gerekli olan mineraller bakımından zengindir. .Toprağın zehirli, kirletici ve zararlı maddelerden temizlenmesine yardımcı olur. Biyolojik yararları .Hücre bölünmesini hızlandırdığından, bitkilerin gelişmesine ve hızla büyümesine yardımcı olur. Ayrıca fidelerin büyümelerini destekler. .Kök gelişimini hızlandırır, onların kuvvetlenmesini sağlar. Köklerin uzunlamasına gelişmesine yardımcı olur. Bu sebeple bitkinin daha fazla besin almasını sağlar. .Tohum çimlenmesini hızlandırır, bitkinin canlı kalmasını sağlar. .Meyvelerin hücre duvarı kalınlığını arttırır, depolanma süresinin uzamasına ve raf ömrünün artmasına yardımcı olur. .Ürünler daha kaliteli olur. Hem dış görünüşleri, hem de besin değerleri yüksek olur. Hümik asit kullanıldığında topraktan alınan verim artar, elde edilen ürünler besleyici ve sağlıklı olur.

Kullanmım amaçı ve yerine göre değişmekle beraber ürün, toz  formda toprakğa temas edecek ve toprakla karıştırılarak kullanılmalıdır.  Ayrıca suda eritelerek bitki kök bölgesine uygulanabilir ya da püskürtme ile yapraktan verilebilir. .Toprak hazırlık sürecinde ; ekim için hazırlanan torak yüzeyine mibzer veya elle atıldıktan sonra hafif bir işleme ile ürünün tçoprağa karışması sağlanır. .Meyve ağaçlarında ; şerit ya da bant uygulaması ile kullanılır. Bitkinin izdüşümlerine daire şeklinde ya da şerit şeklinde toprağa uygulanır ve hafif bir işleme ile toprağa karışması sağlanır. .Sera ve açık alan sebze yetiştiriliciliğinde ; gene bant veya şerit şeklinde bitkilerin kök bölgelerine uygulanır ve toprakla karıştırılır.

ÜRÜN AMAÇ TAVSİYE EDİLEN UYGULAMA
Tüm ürünler 2-3 Uygulama                     Toprak Hazırlığı,Gübreleme      200-250 gr/Da/100 lt Su,kök bölgesine Topraktan,25-40 gr Yapraktan
Sera sebzeleri (domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak) Ekim öncesi ve hasattan 3-4 hafta önceürün türüne göre meyveli yada yapraklı ürünler 200-250 gr/Da/100 lt Su,kök bölgesine Topraktan, 25-30 gr Yapraktan
Bahçe Ağaçları (kivi, narenciye bahçeleri, muz, şaraplık üzüm taş çekirdekli meyveler) 3 defa erken vejetatif büyüme döneminden meyve oluşumuna kadar süre içerisinde 20-30 g(Ağaç başına) 20-30 g 100 l suya
Açık tarla sebzeleri 2 Uygulama; Vejetatif büyümeden başlayarak yumru genişleme aşamasının 10 gün öncesine kadar 250-250  g/Da/100 lt Su ,kök bölgesine
Tahıllar( buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, pirinç, vs.), patates, fasulye, yer fıstığı Yapraktan 3 uygulama büyüme sezonu boyunca 50-350 g/Da/100 lt Su (tohum yatağına veya kök bölgesine)
Süs bitkileri ve orman fidanlık (Genel olarak) 2 Uygulama; Gübrelemenin başlangıcında / tomurcuk oluşumunun erken evresinden çiçeklenme periyodu sonuna kadar 250-250  g/Da/100 lt Su ,kök bölgesine
ÜRÜN AMAÇ TAVSİYE EDİLEN UYGULAMA
Tüm ürünler 2-3 Uygulama                     Toprak Hazırlığı,Gübreleme      200-250 gr/Da/100 lt Su,kök bölgesine Topraktan,25-40 gr Yapraktan
Sera sebzeleri (domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak) Ekim öncesi ve hasattan 3-4 hafta önceürün türüne göre meyveli yada yapraklı ürünler 200-250 gr/Da/100 lt Su,kök bölgesine Topraktan, 25-30 gr Yapraktan
Bahçe Ağaçları (kivi, narenciye bahçeleri, muz, şaraplık üzüm taş çekirdekli meyveler) 3 defa erken vejetatif büyüme döneminden meyve oluşumuna kadar süre içerisinde 20-30 g(Ağaç başına) 20-30 g 100 l suya
Açık tarla sebzeleri 2 Uygulama; Vejetatif büyümeden başlayarak yumru genişleme aşamasının 10 gün öncesine kadar 250-250  g/Da/100 lt Su ,kök bölgesine
Tahıllar( buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, pirinç, vs.), patates, fasulye, yer fıstığı Yapraktan 3 uygulama büyüme sezonu boyunca 50-350 g/Da/100 lt Su (tohum yatağına veya kök bölgesine)
Süs bitkileri ve orman fidanlık (Genel olarak) 2 Uygulama; Gübrelemenin başlangıcında / tomurcuk oluşumunun erken evresinden çiçeklenme periyodu sonuna kadar 250-250  g/Da/100 lt Su ,kök bölgesine

Şirketimiz yurtiçi ve yurtdışında Bayi’ler aracılığı ile çalışmaktadır. Bu yüzden her bölgenin ve şehrin ayrı bayileri olmaktadır. Aşağıdaki formu doldurarak ürünümüzü nereden alabileceğinizi ve Bölge – Şehir temsilcilerimizi bulabilirsiniz

*
*

İsteğe bağlı

*
*
*

Bu akademik bilgiye ulaşmak için yazının üzerine tıklayın, açılan sayfa da indir butonuna tıklayın ve mail adresinizi girerek indirin

Suda Çözülmesi

URUN TANITIM VIDEOSU