Ormin Gold Npk

Ürünümüz tarım ürünleri, bahçe bitkileri, meyve ağaçları, süs bitkileri, cim ve tahıllarda yapraktan ve topraktan uygulama şeklinde kullanılabilinir.

Çinko ( Zn ) : Bu elementin eksikliğinin nedeni genellikle Fosfor fazlalığından kaynaklanır. Toprakta yararlı çinkonun düşük düzeyde bulunması, düşük toprak sıcaklığı, serbest kirecin varlığı, organik maddenin düşük, fosfor düzeyinin yüksek oluşu ile ilgilidir. Topraktaki yüksek düzeydeki yararlı fosfor, çinko yönünden orta düzeyde olan topraklarda, düşük sıcaklıklarda, bitkide çinko eksikliğine neden olmakta, ancak yüksek sıcaklıkta bu eksiklik görülmemektedir. Çinko noksanlığı ayrıca yaprakarın normal büyüklüklerini almalarını engellediği gibi bunların şekillerinin de değişmesine neden olur. Çinko noksanlığında ağacın yaprak sistemi seyrekleşir ve boğum araları da kısalır. Çinko noksanlığına maruz kalan  ağaçların verimlilikleri de azalmaktadır. Meyve ağaçları içersinde çinko noksanlığı en çok turunçgillerde görülür. Bu yüzden de dünyanın hemen her tarafındaki turunçgil bölgelerinde en çok  çinko noksanlığına rastlanmaktadır. Çinko noksanlığı diğer meyve türlerinde ve bu arada baklagillerle tahıl bitkilerinde görülür. Örneğin tahıllarda çinko noksanlığı genç yaprakların normal yeşil renklerini kaybederek kırmızımsı bir renk almalarına, yaşlı yaprakların ise ölmelerine sebep olur. Tahıl samanının grimsi bir renk göstermesi de çinko noksanlığının tipik bir sonucu olarak kabul edilmektedir. Çinko noksanlığı bitkilerde genellikle kök teşekkülü üzerine de önemli bir etki yapar ve bitkide kök isteminin çok zayıflamasına neden olur. Yüksek pH larda da alımı azalır. Çinko Noksanlığı –          Yapraklarda damar aralarında kloroz görülür. –          Sürgün uçlarında rozet oluşumu gözlenir. –          Tomurcuk sayısı azalır ve bazı tomurcuklar açmadan kalır. –          Çinko noksanlığına en duyarlı türler turunçgil, şeftali, mısır, soya patates ve soğandır. –          Fazla miktarda fosforlu gübreleme, çinko noksanlığına sebep olur. –          Çinko toksitesinde ise kök gelişiminin yanı sıra, bitkinin fosfor ve demir alımı da azalır.

Organik Madde %25
Toplam Azot %15
Amonyum Azotu %5
Üre Azotu %7
Suda Çözünür Fosforpenta Oksit %10
Suda Çözünür Potasyum Oksit %10
Toplam Fosforpenta Oksit %15
Suda Çözünür Potasyum Oksit %15
Suda Çözünür Çinko %20

.Bitkinin ihtiyaç duyduğu NPK makro besin elementlerinin teminini sağlar.  Ayrıca bünyesindeki çinko(Zn) sayesinde mikro besin elementi teminini de sağlar. .Bünyesindeki organic madde sayesinde NPK besin elemenlerinin daha uzun sure toprakta kalmasını sağlar. .Kuru tarımın yapıldığı bölgelerde ve ürünlerde sezon boyu kullanılacak bir üründür. .Çiceklenme ve ürün peryodu kısa olan bitkilerde döl tutma ve ürün bağlama için kullanılır. .Organik madde ve humik-fulvik asit sayesinde toprağı düzenler ve toprağın organic madde değerini artırır. .Bitkinin büyümesine, döl tutmasına ve ürünün kalitesi üzerinde etkilidir. .Zemin katyon değişim kapasitesini (KDK) arttırır.

  • Gübrelerin etkinliğini arttırır ve besleyici sızıntısını azaltır.
  • Kök gelişimini destekler
  • Köklerde hücre zarlarının geçirgenliğini arttırır ve besin alımını arttırır.
  • Alkali topraklardaki mikro elementler için doğal kenetleyici olarak hareket eder ve bitkiler için kullanılabilirliğini artırır.
  • Bitki uygulamalarıyla kuraklık ve stresten kaynaklanan stres azalır.
  • Tohumların çimlenmesini arttırır
  • Topraklardaki herbisitler ve toksik maddelerin kalıntılarını azaltır.
  • Azotun süzülmesini önler
  • Azotun% 100’ünü bitki için kolayca temin eder

Nasıl kullanılır. Kullanmım amaçı ve yerine göre değişmekle beraber ürün, toz ve granül formda toprakğa temas edecek ve toprakla karıştırılarak kullanılmalıdır. .Toprak hazırlık sürecinde ; ekim için hazırlanan torak yüzeyine mibzer veya elle atıldıktan sonra hafif bir işleme ile ürünün tçoprağa karışması sağlanır. .Meyve ağaçlarında ; şerit ya da bant uygulaması ile kullanılır. Bitkinin izdüşümlerine daire şeklinde ya da şerit şeklinde toprağa uygulanır ve hafif bir işleme ile toprağa karışması sağlanır. .Sera ve açık alan sebze yetiştiriliciliğinde ; gene bant veya şerit şeklinde bitkilerin kök bölgelerine uygulanır ve torpakla karıştırılır.

Kullanmım amaçı ve yerine göre değişmekle beraber ürün, toz ve granül formda toprakğa temas edecek ve toprakla karıştırılarak kullanılmalıdır. .Toprak hazırlık sürecinde ; ekim için hazırlanan torak yüzeyine mibzer veya elle atıldıktan sonra hafif bir işleme ile ürünün tçoprağa karışması sağlanır. .Meyve ağaçlarında ; şerit ya da bant uygulaması ile kullanılır. Bitkinin izdüşümlerine daire şeklinde ya da şerit şeklinde toprağa uygulanır ve hafif bir işleme ile toprağa karışması sağlanır. .Sera ve açık alan sebze yetiştiriliciliğinde ; gene bant veya şerit şeklinde bitkilerin kök bölgelerine uygulanır ve torpakla karıştırılır.

ÜRÜN AMAÇ TAVSİYE EDİLEN UYGULAMA
Tüm ürünler Toprak Hazırlığı 500-1000Gr/Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta
Sera sebzeleri (domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak) Toprak Hazırlığı, Kök büyüme, Gübreleme 500-1000Gr/ Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta
Bahçe Ağaçları (kivi, narenciye bahçeleri, muz, şaraplık üzüm taş çekirdekli meyveler) Erken vejatatif gelişim boyunca 3 defa ve meyve tutumundan önce 500-1000Gr/Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta
Açık tarla sebzeleri Vejetatif büyümeden yumru başlatılıncaya kadar ve yumru büyümesinin bitiminden 10 gün öncesine kadar 300-600Gg/Da sezeon boyu                 100-200Gr/Da her peryotta
Tahıllar( buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, pirinç, vs.), patates, fasulye, yer fıstığı Yapraktan uygulama yapılır büyüme dönemine kadar 3 uygulama 300-600Gg/Da sezeon boyu                 100-200Gr/Da her peryotta
Süs bitkileri ve orman fidanlık (Genel olarak) Toprak Hazırlığı, Kök büyüme, Gübreleme 500-1000Gr/Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta veya     1 Kg/m3 ile subsrat hazırlanır
ÜRÜN AMAÇ TAVSİYE EDİLEN UYGULAMA
Tüm ürünler Toprak Hazırlığı 500-1000Gr/Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta
Sera sebzeleri (domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak) Toprak Hazırlığı, Kök büyüme, Gübreleme 500-1000Gr/ Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta
Bahçe Ağaçları (kivi, narenciye bahçeleri, muz, şaraplık üzüm taş çekirdekli meyveler) Erken vejatatif gelişim boyunca 3 defa ve meyve tutumundan önce 500-1000Gr/Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta
Açık tarla sebzeleri Vejetatif büyümeden yumru başlatılıncaya kadar ve yumru büyümesinin bitiminden 10 gün öncesine kadar 300-600Gg/Da sezeon boyu                 100-200Gr/Da her peryotta
Tahıllar( buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, pirinç, vs.), patates, fasulye, yer fıstığı Yapraktan uygulama yapılır büyüme dönemine kadar 3 uygulama 300-600Gg/Da sezeon boyu                 100-200Gr/Da her peryotta
Süs bitkileri ve orman fidanlık (Genel olarak) Toprak Hazırlığı, Kök büyüme, Gübreleme 500-1000Gr/Da sezeon boyu               100-200Gr/Da her peryotta veya     1 Kg/m3 ile subsrat hazırlanır

Şirketimiz yurtiçi ve yurtdışında Bayi’ler aracılığı ile çalışmaktadır. Bu yüzden her bölgenin ve şehrin ayrı bayileri olmaktadır. Aşağıdaki formu doldurarak ürünümüzü nereden alabileceğinizi ve Bölge – Şehir temsilcilerimizi bulabilirsiniz

*
*

İsteğe bağlı

*
*
*

Bu akademik bilgiye ulaşmak için yazının üzerine tıklayın, açılan sayfa da indir butonuna tıklayın ve mail adresinizi girerek indirin