Black Diamond Phosphorus

Bu ürün Fosfor eksikliklerinin giderilmesi amacıyla üretilmiş olup tüm tarım ürünleri,bağ ve bahçelerde toprak hazırlığında ya da yapraktan uygulamayla kullanılabilmektedir. İçeriğindeki serbest amino asitler aracılığyla bitki gelişimini ve besin emlimini de destekler. Tüm sulama sistemlerinde veya topraksız tarım uygulamalarında kullanılmaya uygundur.

Ürünün özel faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Bitki enerji transferi ve üretiminde kullanılacak ATP ve ADP fosforunu hazır olarak bitkiye verir.
  • Fotosentez ve solunum reaksiyonlarına destekleme yapar.
  • Dna ve Rna için gerekli hammaddeleri sunar,hücre bölünmesi ve uzaması proseslerinde arttırıcı etki yapar.
  • Bitkinin yüksek sıcaklıklara ve kuraklığa krşı direncini arttırır.
Total Serbest Amino Asitler %1
Toplam Azot %3
Suda çözünür fosforpentaoksit %20

Fosfor noksanlığı bitkinin en çok generatif yönden zarar görmesine neden olur. Fosfor noksanlığı kendini öncelikle yaşlı yapraklarda gösterir (mobildir). Yapraklar noksanlık durumunda önce koyu yeşile, sonra mavi yeşile ve daha sonrada kırmızı ve kırmızı-mor bir görünüm sergiler. Fosfor, çiçeklenme biyolojisi, tohum oluşumu, enerji transferi (ATP), gen aktarımı (DNA) gibi konularda mutlak gereklidir.   Fosforun Bitkideki Görevleri:   Enerji transferi (ATP), şeker ve nişasta gibi maddelerin taşınması ve depolanmasında etkilidir.   Nükleik asitlerin (DNA) oluşumunda ve gen aktarımında görev alır.   Çiçek ve meyve oluşumunda, kök gelişiminde önemlidir.   Hücre bölünmesi ve yeni hücre oluşması için elzemdir.   Meristem dokularım büyümesini düzenlemektedir.   Fosfor Noksanlık Belirtileri:   Cansız, zayıf ve yumuk çiçek oluşumu.   Yaprakların önce koyu yeşile, sonra mavi yeşile, ve daha sonrada kırmızı ve kırmızı-mor renge dönüşmesi (antosiyan birikimi).   Köklerde zayıflama, cansızlık ve emici tüylerin yeterince oluşmaması.   Sürgünlerde kısalma, incelme ve ipliksi gelişme, boğum aralarında daralma.   Küçük ve şekilsiz meyve oluşumunun yanında çekirdek sayısında azalma, çekirdek gelişim bozuklukları ve raf ömründe kısalmalara sebep olmaktadır.

Ürün sıvı ve konsantre bir formdadır. Sulandıralarak sprey şeklinde bitkilere uyğulandığı gibi sulama sistemleri ile (damlama ve yağmurlama) doğrudan toprağa veya gene bitki üzerine uygulaması yapılır.

BİTKİLER YAPRAKTAN UYGULAMA
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak 150-200 cc / 100 Litre suya
Marul Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar 150-200 cc / 100 Litre suya
Patates. Havuç. Soğan, Sarımsak ve Şeker Pancarı 150-200 cc / 100 Litre suya
Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt) Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne, Ayva, Muz ve Nar 200-250 cc / 100 Litre suya
Süs Bitkileri, Bağ ve Çilek 200-250 cc / 100 Litre suya
Zeytin, Antep Fıstığı, Badem, Fındık 200-250 cc / 100 Litre suya
Pamuk, Soya Fasülyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek, Ayçiçeği, Nohut, Bezelye, Fasulye, Buğday, Arpa, Çeltik ve Yulaf 150-200 cc / 100 Litre suya
Tüm  bitkilere sulama sistemleri ile topraktan 1 Defada Uygulama Dozu Dekara 1 Litredir.
BİTKİLER YAPRAKTAN UYGULAMA
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak 150-200 cc / 100 Litre suya
Marul Ispanak, Lahana, Maydanoz, Karnabahar 150-200 cc / 100 Litre suya
Patates. Havuç. Soğan, Sarımsak ve Şeker Pancarı 150-200 cc / 100 Litre suya
Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt) Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne, Ayva, Muz ve Nar 200-250 cc / 100 Litre suya
Süs Bitkileri, Bağ ve Çilek 200-250 cc / 100 Litre suya
Zeytin, Antep Fıstığı, Badem, Fındık 200-250 cc / 100 Litre suya
Pamuk, Soya Fasülyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek, Ayçiçeği, Nohut, Bezelye, Fasulye, Buğday, Arpa, Çeltik ve Yulaf 150-200 cc / 100 Litre suya
Tüm  bitkilere sulama sistemleri ile topraktan 1 Defada Uygulama Dozu Dekara 1 Litredir.

Şirketimiz yurtiçi ve yurtdışında Bayi’ler aracılığı ile çalışmaktadır. Bu yüzden her bölgenin ve şehrin ayrı bayileri olmaktadır. Aşağıdaki formu doldurarak ürünümüzü nereden alabileceğinizi ve Bölge – Şehir temsilcilerimizi bulabilirsiniz

*
*

İsteğe bağlı

*
*
*

Bu akademik bilgiye ulaşmak için yazının üzerine tıklayın, açılan sayfa da indir butonuna tıklayın ve mail adresinizi girerek indirin