amino-organiksa

Black Diamond Amino Calcium

Fotosentez ve şeker üretimini arttırıcı etkisi ile bitkide meyve kalitesini ve verim miktarını arttırıcı etki yapar

Gerek kök gerekse yapraklardan hızlı emilim vasıtasıyla bitki dokularına  taşınır. Black Diamond Amino Calcium amino asitleri biyostimülatörü olarak görev yapar ve bitkiyi biyotik ve klimatik stres kaynaklı etkilerden korurlar. Ürün içeriğinde şelatlayıcı etken madde olarak Fulvik asit içermektedir.

Organik Madde %15
Suda Çözünür Potasyum %4
Toplam Azot %10
Organik Azot %1.5
Serbest Amino Asitler %6
Suda Çözünür Potasyum %4
Suda Çözünür Kalsiyum %3
Üre Azotu %8.5

Kalsiyum gerekli olan önemli bir besin elementidir, olmadan bitkiler büyüyemez. Meyve ve yapraklara sağlanan yeterli miktarda kalsiyum düzgün bitki gelişimi ve ürün büyümesi, hasat ile depolanma esnalarında oluşabilecek Ca noksanlığından kaynaklanan bozuklukları gidermekiçin gereklidir. Kalsiyum değerli bir elementtir; nitratla birlikte yüksek kaliteli ürün ve verim artışı sağlar.   Kalsiyumun Bitkideki Görevleri

  • Hücreler arasında bulunur. Hücre duvarını güçlendirir.
  • Hücre büyümesine ve uzamasına yardımcı olur.
  • Hücre zarının geçirgenliğinde etkilidir.
  • Normal bir çiçeklenme ve kök gelişimi için gereklidir.
  • Nitratların alımına yardımcı olur.
  • Bitkinin hastalıklara, kuraklığa ve strese dayanımını arttırır.

  Kalsiyum Noksanlık Belirtileri

  • İlk eksikliği genç yapraklarda ve sürgün uçlarında görülür. Genç yaprak kenarları kuruyarak ölür. Sürgün ucu büyümesi durur, sürgün uçlarında kuruma gözlenir.
  • Domates, biber ve patlıcan da Uç yanıklığı (çiçek burnu çürüklüğü)
  • Elma, armutda Mantarsı leke, acı benek
  • Şeker pancarı da Uç yanıklığı
  • Kereviz de Meyve içi kararması
  • Bürüksel lahanasında Meyve içi kahverengileşmesi
  • Bitki dokusu ve meyveler yumuşaktır, raf ve depo ömrü kısadır.
  • Kök gelişimi zayıflar, köklerin dayanıklılığı azalır.
  • Bitkinin hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığı azalır.

  Kalsiyum Alınımını Azaltan Koşullar

  • Yüksek oranda amonyum (NH4) azotu ile besleme.
  • Toprakta su yetersizliği veya yüksek tuz konsantrasyonu.
  • Yeni kök oluşumunu engelleyen, düşük sıcaklık ve yetersiz havalanma gibi koşullar.
  • Düşük pH’lı topraklar.
  • Organik topraklar veya fazla miktarda organik madde eklenen topraklar.
  • Gübre ile fazla miktarda potasyum veya magnezyum verilmesi.

Ürün sıvı ve konsantre bir formdadır. Sulandıralarak sprey şeklinde bitkilere uyğulandığı gibi sulama sistemleri ile (damlama ve yağmurlama) doğrudan toprağa veya gene bitki üzerine uygulaması yapılır.

BİTKİLER KULLANMA DÖNEMi ÖNERİLEN DOZ
Domates,Biber,Patlıcan,Hıyar Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Karpuz, Kavun, Kabak Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Çilek Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Bağ, Kivi Meyve tutumundan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Muz Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Narenciye                                   Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Kiraz, Vişne, Şeftali, Kayısı, Erik Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Elma, Armut, Ayva Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Zeytin Meyve tutumundan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Mısır, Ayçiçeği Bitki boyunun 20-25 cm olduğu dönemden itibaren. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Patates, Ş. Pancarı, Havuç Yumrular erik iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Buğday, Arpa, Çeltik Kardeşlenme döneminde. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile)
Pamuk Taraklanrna döneminde. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Fasülye, Nohut, Mercimek Bakla verim aşamasında. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık,Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 250-300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Soğan, Sarımsak Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300-350cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Yeşil Alanlar Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
BİTKİLER KULLANMA DÖNEMi ÖNERİLEN DOZ
Domates,Biber,Patlıcan,Hıyar Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Karpuz, Kavun, Kabak Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Çilek Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Bağ, Kivi Meyve tutumundan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Muz Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Narenciye                                   Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Kiraz, Vişne, Şeftali, Kayısı, Erik Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Elma, Armut, Ayva Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Zeytin Meyve tutumundan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Mısır, Ayçiçeği Bitki boyunun 20-25 cm olduğu dönemden itibaren. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Patates, Ş. Pancarı, Havuç Yumrular erik iriliğini aldıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Buğday, Arpa, Çeltik Kardeşlenme döneminde. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile)
Pamuk Taraklanrna döneminde. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Fasülye, Nohut, Mercimek Bakla verim aşamasında. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık,Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 250-300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Soğan, Sarımsak Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300-350cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)
Yeşil Alanlar Gelişme dönemi boyunca. YAPRAKTAN: 300cc/Da (100 Lt su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 Lt/Da (1 Ton su ile)

Şirketimiz yurtiçi ve yurtdışında Bayi’ler aracılığı ile çalışmaktadır. Bu yüzden her bölgenin ve şehrin ayrı bayileri olmaktadır. Aşağıdaki formu doldurarak ürünümüzü nereden alabileceğinizi ve Bölge – Şehir temsilcilerimizi bulabilirsiniz

*
*

İsteğe bağlı

*
*
*

Bu akademik bilgiye ulaşmak için yazının üzerine tıklayın, açılan sayfa da indir butonuna tıklayın ve mail adresinizi girerek indirin

URUN TANITIM VIDEOSU